Online nascholing: 3 uiteenlopende onderwerpen geactualiseerd

3 uiteenlopende onderwerpen geactualiseerd

 • Jeuk – dr. Bing Thio
  Nagelafwijkingen – dr. Marcel Pasch
  Dermatoscopie – dr. Marcel Bekkenk

  Inschrijven

 • onlinenascholign
 • Hoe ontstaat jeuk en hoe kunt u jeuk effectief behandelen? Zorgt een dermatoscoop voor
  betere diagnostiek van het melanoom? Waar in de vinger zou de betreffende nagelafwijking ontstaan kunnen zijn en waarom is het van belang om dit te weten?

  Vanuit het Continuüm Dermatologie hebben wij samen met de Raad van Advies een online nascholingsprogramma voor u ontwikkeld. Dit programma verfrist uw kennis van uiteenlopende thema’s binnen de dermatologie. Drie collega’s uit verschillende Nederlandse centra leiden u langs de actuele wetenschappelijke achtergronden en implicaties voor de praktijk rondom de thema‘s jeuk, nagelafwijkingen en dermatoscopie.

Voor elk onderwerp is er een unieke module ontwikkeld. Deze bestaat uit verschillende korte videofragmenten, animaties en interactieve vragen. Door de online beschikbaarheid kunt u op een zelfgekozen moment starten en pauzeren. Bovendien is de nascholing geoptimaliseerd voor verschillende apparaten (laptop, smartphone, tablet), waardoor het nog eenvoudiger wordt om deel te nemen vanuit uw eigen spreekkamer in het ziekenhuis of vanaf de bank thuis.

Uiteraard worden de nieuwste inzichten aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk geïllustreerd. Uw opgedane kennis kunt u bovendien evalueren tijdens de eindtoets, waarmee elke module wordt afgesloten.

Nadat u zich heeft ingeschreven, heeft u direct toegang tot de online modules en kunt u aan de slag.

foto-casusMevrouw Albers

Een collega in het ziekenhuis vraagt u om advies vanwege Mevrouw Albers, een 77-jarige patiënte die sinds een maand chronische jeuk ervaart.

De jeuk wordt gedurende de hele dag ervaren. Na een algehele inspectie ziet u uitgebreide krabeffecten over het gehele lichaam.

Haar huidige medicatie bestaat uit verschillende pijnstillers voor allerlei pijnen. In het verleden heeft zij constitutioneel eczeem en astmatische bronchitis gehad.

Welke factoren zouden deze jeuk kunnen verklaren?
A. Atopische constitutie
B. Ouderdom
C. Overmatig gebruik van pijnstillers
D. Alle drie de antwoorden zijn juist

Het goede antwoord vindt u terug in het online nascholingsprogramma, in de module ‘Jeuk’ met dr. Bing Thio.

De online nascholing is bedoeld voor dermatologen en dermatologen in opleiding.

Deze nascholing is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) voor 1 punt per module. De modules zijn los te volgen.

Benecke is als onderwijsinstelling geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

CRKBO_Instelling-150x150

 • thumbnail_thio_social

  Dr. Bing Thio
  Erasmus MC Rotterdam
  Jeuk

 • thumbnail_pasch_socialDr. Marcel Pasch
  Radboudumc Nijmegen
  Nagelafwijkingen

 • thumbnail_bekkenk_socialDr. Marcel Bekkenk
  AMC Amsterdam
  Dermatoscopie

Nadat u bent ingeschreven ontvangt u binnen één uur een bevestiging met uw persoonlijke inloggegevens en kunt u aan de slag.

Vervolgens:

 1. Bestudeer de module aan de hand van korte videofragmenten, animaties en interactieve vragen. Telkens nadat u een vraag hebt beantwoord, krijgt u direct het juiste antwoord te zien.
 2. Maak de eindtoets, na iedere module te hebben afgerond.
 3. U krijgt accreditatie voor het volgen van deze nascholing wanneer u de klinische lessen en de eindtoets heeft doorlopen. Uw punten worden automatisch bijgeschreven in uw digitale dossier op GAIA.

Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Benecke via +3120 7150600 of een e-mail sturen naar deelnemersadministratie@benecke.nl

De online nascholing is te volgen van november 2016 tot november 2019.

De Online nascholing wordt financieel mogelijk gemaakt door Novartis Pharma B.V. Deelname aan deze nascholing is kosteloos.